miercuri, 8 decembrie 2021

Semnificația drapelului UE

🇪🇺 Într-adevăr, astăzi se împlinesc 66 de ani de la adoptarea oficială a drapelului Consiliului Europei, la 8 decembrie 1955. Însă e musai de amintit că Arsène Heitz, creatorul acestui drapel, era un catolic practicant. Și că semnificația drapelului european este una profund creștină - albastru este culoarea care o simbolizează pe Fecioara Maria, iar cele 12 stele sunt amintite de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan în Apocalipsă 12, 1. Acestea alcătuiesc cununa Sfintei Fecioare Maria. Deci, da, numărul stelelor nu are legătură cu numărul statelor membre, ci cu Sfânta Fecioară.

Totodată, este cunoscută devoțiunea pe care Arsène Heitz o avea pentru medalia miraculoasă a Sfintei Ecaterina de Labouré, care reia imaginea Maicii Domului încununată cu cele 12 stele. Apoi, să amintim și de părinții fondatori ai UE care erau creștini asumați. Robert Schuman, spre exemplu, este deja numit venerabil al Bisericii Catolice și, foarte probabil, urmează să fie ridicat la cinstea altarelor. Și dacă la toate acestea mai adăugăm faptul că pe 8 decembrie este sărbătoarea imaculatei concepții - sau a neprihănitei zămisliri - a Sfintei Fecioare Maria, putem să ne facem mai mult decât o idee a simbolisticii inițiale a drapelului UE.

Concluzia e clară: dacă fondatorii au pus Europa sub ocrotirea Maicii Domului, cei care se străduiesc astăzi să ne scoată de sub această protecție pot fi declarați uzurpatori.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!