miercuri, 29 decembrie 2021

Plânsul nesfârșit al Rahelei

Biserica ne amintește astăzi de pruncii uciși de Irod cel Mare (74-4 î.Hr.). Mare măcelar acest nerod, nu doar al pruncilor, consemnează istoricii, ci și al persoanelor din propriul anturaj. Prilej să ne amintim de principala cauză a mortalității la nivel mondial: avortul. Uciderea pruncilor nevinovați. Din această cauză, în întreaga lume sunt omorâți anual cca. 50 de milioane de copii nenăscuți!! Așadar, de zece ori mai multe decese într-un singur an, decât cele cauzate de pandemia covid în ultimii doi ani! Se estimează că doar în țara noastră sunt uciși peste 100.000 de prunci nenăscuți în fiecare an. Adică un inocent este suprimat la fiecare cinci minute.
Totodată, Irod este și cel care a restaurat cel de-al doilea templu din Ierusalim. O adevărată definiție a ipocriziei, nu? Dar câți nu suntem la fel? Câți dintre noi nu pozăm în ctitori sau în buni samariteni, însă închidem ochii când vine vorba de uciderea celor nenăscuți? Sau, mai grav, devenim noi înșine parte a acestei nenorociri?... Mai mult, pe lângă faptul că acești prunci nu-și pot împlini vocația de a se naște, avortul mai provoacă și alte drame. Câte mame, spre exemplu, nu își plâng lăuntric copiii nenăscuți? Și nici ele nu pot fi mângâiate, pentru că micuții lor nu mai sunt. Să reținem că multe dintre aceste sărmane sunt tot victime ale irozilor măcelari.
Și dacă în fața acestei tragedii simțim că suntem neputincioși - deși, când vine vorba de alte drepturi și libertăți, găsim mijloace -, să ne împreunăm mâinile și să ne rugăm. Măcar atât să facem. Sfinților prunci nevinovați, rugați-vă pentru noi, nerozii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!