luni, 23 decembrie 2013

Spectacolul de Crăciun

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului, Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Râmnicu Vâlcea a organizat deja tradiţionala Serbare de Crăciun. În deschidereaa spectacolului s-a prezentat următoarea ipoteză: Dacă Pruncul Isus i s-ar adresa şi el Moşului, ce i-ar scrie? Desigur, i-ar cere să-şi primească ziua de naştere înapoi şi, în acest fel, El să fie cel sărbătorit şi felicitat de toţi creştinii anual, pe 25 decembrie. De altfel, în desfăşurarea sa, spectacolul susţinut de copilaşii parohiei ne-a întărit convingerea că Sărbătoarea pe care o aşteptăm este una adevărată – cea despre Întruparea Fiului lui Dumnezeu – şi nu una care să elogieze personaje imaginare lapone.

După scurta introducere în spectacol, copiii le-au prezentat invitaţilor rezultatul muncii lor din ultimele cinci-şase săptămâni: o piesă de teatru şi concertul de colinde. Sceneta intitulată „Al patrulea Crai” ne-a ilustrat povestea celui de-al patrulea mag care a pornit spre Betleem pentru a-i dărui nestematele sale Micului Nou Născut. Concluzia acestei piese de teatru este următoarea: nu ar trebui să ne lăsăm copleşiţi de farmecul material al acestei Sărbători a Crăciunului, ci să ne gândim mai ales la faptul că Dumnezeu Mântuitorul s-a întrupat şi a suferit pe Cruce pentru a ne oferi darul cel mai de preţ: viaţa veşnică. A urmat apoi concertul de colinde pregătit de micuţii parohiei împreună cu părintele paroh Marian Stoicănescu şi primirea cadourilor care, de data aceasta, nu au mai fost aduse de Moş, ci de îngerii Domnului şi de magi.

Grupul de copii ai parohiei din Râmnicu Vâlcea anexează special pentru domniile voastre câteva imagini din spectacol şi vă urează sărbători sfinte!








Un comentariu:

  1. Felicitari copiilor, organizatorilor si... sponsorilor pentru spectacolul reusit! Apropierea sarbatorilor ma obliga sa ma opresc aici..., dar sufletul meu de ardelean nu ma lasa sa nu ma gandesc la unii parinti care ocupati cu fotografiatul nu cred ca au inteles esenta acestui spectacol (punctata foarte bine si de sfiintia ta!). Matei e super incantat "ca a aparut si pe internet"!!!

    RăspundețiȘtergere

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!