vineri, 3 februarie 2012

Iarna e ca vara!

Astăzi, în momentul în care m-am trezit, plin de emoţie ca un coinac, m-am îndreptat către fereastră să vad visul alb pe care ni-l promiseseră doamna Romica Jurca şi ceilalţi meteorologi de serviciu de vreo două zile. Pulsul inimii o luase razna, mai razna decât atunci când pedalez pe extenuanta bicicletă medicinală roşie ce-mi scoate sufletul în fiecare dimineaţă… deocamdată. Lacrima fericirii hibernale îmi tremura deja în colţul ochiului mai ceva ca-n animaţiile japoneze. Mai am un singur pas şi voi înlătura perdeaua… Dar, vai, stupoare!!! Ăştia de la deszăpezire mi-au furat visul!

Dincolo de geam mă râcâie pe creier zgomotul lopeţilor de fier care încarcă în remorci nămeţii strânşi mai devreme în munţii albi (adunaţi astfel, probabil, de superutilaje aduse de-afară!). Îmi venea să-i sudui pe toţi acei destoinici muncitori şi pe toţi şefii lor ce i-au trimis din toiul nopţii să ne salveze de NEPREVĂZUTA iarnă. Da, ce, domnule, nu poţi să mai vezi un alb imaculat!?! Norocul lor a fost că am remarcat grija remarcabilă cu care îndepărtau troienii din jurul maşinii pe care nu o mai recunoscusem printre cocoaşele dalbe din parcare.

M-am ruşinat de pornirea mea de mai devreme gândind: mai bine mă grăbesc să le fierb repede un ceai, sau poate o ţuică de prună de la mamaie. Oricum, nu ar fi avut nevoie. Doi dintre ei serveau deja din termosuri licoarea aburindă în pahare de unică folosinţă, pe care apoi le-au şi adunat într-un sac de gunoi pentru a nu lăsa în urmă nici o impuritate pe asfaltul proaspăt curăţat şi uscat la fel ca în miezul verii! Ce să vă mai spun, în dimineaţa aceasta aş fi putut avea parte şi eu de un peisaj înduioşător, la fel ca al dvs., nu?

Întrerup scenariul hollywoodian şi, în locul reclamelor, vă ofer realitatea. Dar, ce credeaţi, domniile voastre? Ştiu că posedaţi simţul umorului, aşadar, vă prea-rog să nu luaţi în considerare basmul de mai sus! După 15-20 de minute de luptă cu zăpada, am reuşit să scot maşina din parcare, sperând că arterele principale ale urbei sunt - măcar ele - eliberate de sub stăpânirea cumplitei şi INOPINATEI ierni. Ei, aş! Iarna e ca vara, domnule, nu trece nici un utilaj de deszăpezire…, nici măcar pe centru!



6 comentarii:

  1. Si totusi zapada acopera mizeriile toamnei... si ale oamenilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si totusi este iarna ! Desi este ziua in care programul meu trebuia sa inceapa cu o vizita la Laboratorul de analize , albul asternut afara imi dadea o unda de speranta ca totul va fi bine (poate pentru ca iubesc zapada si albul ei imaculat , iarna cu talentul ei de pictor si sculptor de ne egalat ).
    Dupa ce o tinara asistenta , cu degete de fulg , s-a servit din licoarea vietii mele prin intermediul seringii , m-am hotarit sa fac o plimbare prin zapada pina la MALL . Poteca asternuta pe trotuar , imi dadea ceva siguranta la mers asa ca am tot privit copacii , boschetii din ronturile de flori , cerul ba chiar si printre blocuri ,dincolo , spre dealul Capela . O frumusete de tablouri . M-am proptit si linga un brad sa-l admir cit de elegant isi purta podoaba alba de nea .Desi incremenit in maretia lui cred ca l-am auzit spunindu-mi ca totul este bine .
    Si chiar asa este !!! Rezultatele amalizelor ,la acest moment al tratamentului , sint bune . De aceea iubesc iarna asa cum arata ea acum .

    RăspundețiȘtergere
  3. bineinteles, si eu iubesc iarna, doar sunt nascut in ianuarie. insa nu iubesc la fel de mult indiferenta celor care trebuiau sa nu se lase surprinsi de iarna. oricum, deja ei si-au luat plata.

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar iarna are farmecul ei, iar bucuria copiilor este nemasurata atunci cand ninge (sau cum spune nepotica '' linge cu tati'') :))), dar cand vine vorba de a curata zapada, atunci trebuie sa astepti pana se topeste de la sine ca sa poti razbate prin nameti, asa ca mai bine stai in casa la caldurica si mergi in oras numai daca este urgent!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, azi la noi a nins slab...mananca lupul iarna in Ardeal, se pare :D

    RăspundețiȘtergere

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!