luni, 10 ianuarie 2022

Închinarea la weekend

Observ că weekend-ul a devenit cel mai mare idol al timpului nostru. Mai toată lumea îl venerează, îl așteaptă cu emoție, se pregătește cu ardoare pentru el și îi aduce ofrandă tot ce are mai de preț: banii, timpul și chiar familia. Ce vreau să spun e că ne uităm la we ca la Dumnezeu. Practic, toată viața lumii moderne se învârte în jurul acestui concept. We-ul a devenit vițelul de aur al triburilor contemporane.

De menționat totuși că printre noi mai există și niște unii care nu respectă regulile tribului - mă rog, nu în totalitate - și care văd we-ul ca pe o oportunitate, nu ca pe un scop. Oportunitatea de a se putea întâlni cu Tatăl lor ceresc. O cu totul altfel de întâlnire decât cele specifice we-ului. Una cu adevărat intimă, familială și revigoratoare. Și aceasta este și provocarea pe care v-o lansez - să fiți rebeli, să ieșiți din bula închinătorilor la we și să încălcați regulile tribului secular care vă ține sufletele captive.

Concret, dacă vreți să transformați we-ul în ceva cu adevărat dumnezeiesc, va trebui ca duminică să ajungeți la Sfânta Liturghie. În definitiv, pentru aceasta am fost făcuți - și noi, și we-ul -, pentru Împărăția Cerurilor. Iar Sfânta Liturghie fix asta ne descoperă - identitatea de cetățeni ai Paradisului, de fiice și fii îndreptățiți ai Împăratului-Tată. Adică ceva mai mult decât simpla apartenență la un trib pământesc, nu-i așa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!