luni, 27 februarie 2017

Dăruind vei Dobândi 2.0

După acţiunea din Postul Crăciunului, cea în care 40 de familii din Râmnic au primit hrană, dulciuri, jucării şi haine, aceiaşi tineri elevi şi cercetaşi au pus la cale pentru perioada Postului Mare un nou proiect: Dăruind vei Dobândi 2.0. De data aceasta tinerii şi-au propus ca de două ori pe săptămână - în fiecare duminică şi joi a postului - să ofere o masă caldă prietenilor noştri în nevoie, în special celor ce au drept acoperiş cerul care nu este chiar în fiecare noapte înstelat. Protagoniştii acestei acţiuni sunt din nou membrii Asociaţiei Cercetaşii Români Uniţi şi cei ai Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea, sprijiniţi de Parohia Greco-Catolică „Sfânta Rita” din Râmnicu Vâlcea.

Cu acest scop, duminică, 26 februarie, după ce au participat la Sfânta Liturghie, şase cercetaşe şi-au dat întâlnire pentru a pregăti prima masă a acestui proiect. Meniul zilei a fost: cartofi cu pulpe de pui la cuptor şi salată de varză, o pâine şi desert. Prăjitura a fost pregătită anterior de alte două tinere cercetaşe. Porţiile pregătite cu multă voie bună au ajuns la 10 destinatari voioşi şi ei şi încântaţi peste măsură de această surpriză. Am schimbat câteva vorbe cu aceştia, ne-am cunoscut mai bine şi ne-am promis să ne revedem în fiecare duminică şi joi, la ora 17:00, în faţa bisericii „Sfânta Rita”. Porţiile rămase au ajuns la alte trei familii în nevoie. Şi în faţa acestora tinerii noştri voluntari şi-au luat angajamentul că vor reveni de două ori pe săptămână cu mâncare caldă.

Ce urmează? Urmează ca în toate duminicile şi joile din Postul Mare alţi voluntari elevi şi cercetaşi din Râmnic să pregătească masa prietenilor în nevoie. Şi ar mai urma ceva: să stabilim o zi în care părinţii voluntarilor să meargă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea pentru a dona sânge. Beneficiile nobile ale acestui gest vor fi următoarele: posibilitatea salvării de vieţi omeneşti în primul rând, bineînţeles, dar şi procurarea alimentelor necesare proiectului Dăruind vei Dobândi 2.0 cu ajutorul tichetelor de masă primite. Însă cu detalii despre această acţiune vom reveni într-o proximă postare.

În încheiere, le mulţumim tinerilor voluntari şi prietenilor care ne-au pus şi ne vor pune la dispoziţie alimentele necesare. Să vă ţină Dumnezeu râvna, preabunilor! Ne înclinăm!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eşti liber o clipă?... Atunci scrie şi tu ceva, însă nu orice!