vineri, 19 iulie 2024

Spațiu pentru creștinopați

Nu vreau să spun ca șoșoaca și alții asemenea sunt creația politicilor UE din ultimii ani, dar...

Dacă în Parlamentul European ar fi fost puse la loc de cinste o cruce sau o icoană, în mod sigur președinta de la sos - abia aleasă în funcția de deputat european - nu ar mai fi avut de ce să facă paradă cu dipticul ridicat astăzi deasupra capului, în plen.

De ce nu consider că ar fi exagerat ca în parlamentul UE să fie afișate simboluri creștine? Pentru că ar trebui să ne amintim cu toții că mai mult de trei sferturi din populația europeană cu drept de vot e creștină. Iar de crezul corifeilor UE nici nu mai amintesc.

De aia zic, atunci când UE - de dragul tuturor libertăților firești sau nefirești - s-a dezis de identitatea și de principiile creștine care au stat la baza formării ei, nu a facut nimic altceva decât să le creeze acest spațiu "creștinopaților" de extremă dreapta, precum europarlamentara cu botniță, sau urâciunea pustiirii, așa cum o mai alint eu pe doamna proaspăt re-re-divorțată.

Și de aia eu nu voi dramatiza ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul European, precum văd că se face în bulă. Eu doar îmi voi pregăti popcornul pentru următoarele episoade. Șprițul e deja la rece.

vineri, 12 iulie 2024

Psalmul 22/23. Adaptare.

Telefonul este păstorul meu și, dacă am bateria încărcată, nu voi duce lipsă de nimic.

El mă paşte pe rețele de socializare şi mă duce la reel-uri ce-mi par odihnitoare.

Îmi amorțește sufletul cu postări inutile şi mă povăţuieşte pe cărări strâmbe din pricina algoritmilor săi.

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci telefonul mi-a paralizat simțul autoconservării.

Ecranul şi aplicațiile sale eu le mângâi.

El le arată poze cu ce pun pe masă potrivnicilor mei, îmi împuie capul cu toate inepțiile şi cronologia mea este plină cu acestea de dă pe afară.

Da, fericirea înșelătoare a vizionării unui tik-tok mă va însoţi în toate zilele vieţii mele şi nu voi mai locui în Casa Domnului, ci în metavers, până la sfârşitul zilelor mele.